نماد سایت پارسی گو

عکس: کشف قبر دختر دفن شده در زیر زمین خانه در فیلم خانه پدری

فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری

فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری

مجله اینترنتی پارسی گو: فیلم خانه پدری با نویسندگی و کارگردانی کیانوش عیاری حواشی فراوانی داشته است. عکس قبر دختر دفن شده در فیلم خانه پدری را مشاهده می فرمایید.

فیلم خانه پدری یکی از فیلم هایی است که سه سال توقیف بوده است و در دولت دوازدهم تدبیر و امید، با رده بندی سنی بالای ۱۵ سال مجوز اکران می گیرد.

این فیلم با حواشی فراوانی روبرو بوده است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کشف دختر دفن شده در زیر زمین خانه
  2. نشان دادن کاریکاتوری از غیرت و خانواده دوستی
  3. ترویج خشونت و جنایت
  4. ترویج پنهان کاری و دروغ

گفتنی است فیلم خانه پدری که نویسنده، تهیه کننده و کارگردانش کیانوش عیاری است با بازی بازیگرانی چون مهدی هاشمی، شهاب حسینی، مهران رجبی، نازنین فراهانی، مینا ساداتی و… در سال ۹۳ در گروه هنر و تجربه در پردیس سینمایی کوروش به نمایش در می آید، اما پس از اکران عمومی فیلم، پخش آن متوقف می شود. حالا پس از رفع بعضی از ایرادات این فیلم، پس از چند سال مجددا در انتظار اکران و پخش قرار دارد.

فیلم خانه پدری کشف گور دختر دفن شده در زیر زمین خانه

این فیلم که در دی ۱۳۹۳ اکران آن آغاز شده بود به دلیل وجود یک صحنه خشن با مشکلاتی در اکران روبرو و در روز اول اکران عمومی از پرده پایین کشیده شد. اما پس از پنج سال فیلم خانه پدری با اصلاحاتی جزئی و با رده‌بندی سنی بالای ۱۵ سال در تاریخ ۱ آبان ۱۳۹۸ مجدداً در سینماهای ایران اکران شده‌است.

بازیگران فیلم خانه پدری

داستان فیلم خانه پدری

این فیلم که قصه اتفاق‌های یک خانه قدیمی را از سال ۱۳۰۸ (اواخر دوره قاجار) تا ۱۳۷۹ روایت می‌کند با بازیگرانی همچون متین کتکی، مهدی هاشمی، شهاب حسینی و مهران رجبی، ناصر هاشمی، مینا ساداتی، نازنین فراهانی و… در چند اپیزود ساخته شده و مسائل و مشکلات زنان ایران را در هفتاد سال اخیر به تصویر کشیده‌است. در این فیلم ناصر هاشمی (نقش جوانی) و مهدی هاشمی (نقش میانسالی) کاراکتر اصلی این فیلم را، که روایت زندگی‌اش از پانزده تا هشتاد سالگی به تصویر کشیده شده، بازی می‌کنند.

پوستر فیلم خانه پدری. نویسنده و کارگردان: کیانوش عیاری

دربارهٔ فیلم خانه پدری

فیلم «خانه پدری» پس از ۳ سال توقیف در جشنواره فجر ۳۲ اکران شد و اکثر منتقدان ان را ستوده‌اند. حسین معززی نیا در صفحه فیس بوک خود نوشته‌است که این فیلم یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است. موحد منتقم در روزنامه شرق دربارهٔ این فیلم گفته: عیاری در خانه پدری، روی فرهنگی زوم کرده‌است که در بطن خود پنهان‌کاری را پرورش می‌دهد و همه جنایت‌ها و خشونت‌ها و گره‌های بعدی نیز از دل آن زاده می‌شود. شخصیت‌های فیلم خانه پدری عامدانه در تلاش هستند تا دیگران متوجه کار آن‌ها نشوند. خانه پدری یکی از بهترین‌های سینمای ایران در چند سال اخیر است که از هر نظر یادآور جدایی نادر از سیمین است که نشان دهنده بحران‌های اخلاقی و اجتماعی است که از پس یک صفت نکوهیده اجتماعی می‌آیند. «عالی» صفت ناقصی برای توصیف خانه پدری کیانوش عیاری است.

این فیلم در روزهای چهارم و پنجم دی ماه ۱۳۹۳ در گروه هنر و تجربه در پردیس سینمایی کوروش به نمایش درآمد اما پس از آن اکران فیلم متوقف شد. منتقدان به تصویر کشیدن فرزند کشی به شنیع‌ترین شکل ممکن را از جمله دلایل لزوم عدم اکران آن می‌دانند.

کیانوش عیاری سال ۸۹ فیلمی را با نام «خانه پدری» ساخت که ده دقیقه نخست آن به قدری تلخ است که تا مدت‌ها سکانس‌های تلخ این فیلم را از خاطر نخواهید برد؛ فیلمی که برخلاف ادعای کارگردانش به هیچ وجه رئال و واقعی نیست و غیر از حمله به سنت و شریعت دلیل دیگری برای ساخت آن به ذهن نمی‌رسد.

این فیلم با کندن قبری در زیرزمین یک خانه قدیمی و کشتن دختری توسط پدر و برادرش آغاز می‌شود و این دقیقا همان صحنه‌ای است که گفته می‌شود آخرین فیلم عیاری به خاطر آن توقیف شده است. اکران محدود این فیلم در سینماها که خشونت افراط گرایی را به تصویر کشیده است، با واکنش‌های اعتراضی و انتقادی کاربران فضای مجازی نیز همراه شده است.

منبع: مجله اینترنتی پارسی گو. برگرفته از باشگاه خبرنگاران و ویکی پدیا.
درج مطالب مجله اینترنتی پارسی گو با ذکر منبع (www.parsigoo.com) بلامانع است.

خروج از نسخه موبایل