نماد سایت پارسی گو

انحراف جنسی را بهتر بشناسید + راهکار مقابله

انحراف جنسی

انحراف جنسی

مجله اینترنتی پارسی گو: انحراف جنسی یکی از معضلاتی است که دامن نوجوانان و جوانان بسیاری را می گیرد. در این مقاله به قلم احمد طحانی و با عنوان «شناخت انواع انحراف جنسی در بین نوجوانان و جوانان و راهکار مقابله با آن» به بررسی انواع انحراف جنستی و راهکارهای پیشگیری و درمان آن پرداخته شده است.

شناخت انواع انحراف جنسی در بین نوجوانان و جوانان و راهکار مقابله با آن

این روزها و با گسترش فضای مجازی، طبعا فساد جنسی و انحرافات جنسی نیز در بین نوجوانان و جوانان کشورمان زیاد شده است. طبعا والدین نیز درگیر حل این مشکل می شوند و بسیاری از آنها با رفتار نادرست خود، نه تنها به رفع مشکل کمک نمی کنند، بلکه مشکلات جدید و تازه ای به وجود می آورند. اولین راه مبارزه و مقابله با انحرافات جنسی نوجوانان و جوانان شناخت این انحرافات است. در این مقاله سعی کرده ایم انواع انحراف جنسی نوجوانان و جوانان را معرفی کنیم و سپس به راه حل این مشکلات بپردازیم.

معنای انحراف جنسی: انحراف جنسی چیست؟

اصولا انحراف جنسی به معنای رفتار و روابط جنسی خارج از عرف است و طبعا در کشور ما که اکثر خانواده ها مسلمانند، هرگونه رفتار جنسی خارج از چارچوب تعریف شده در دین، انحراف جنسی محسوب می شود. اگرچه پس از آن نیز رفتار جنسی خارج از عرف را نیز می توان انحراف جنسی به حساب آورد. امروزه با توجه به گسترش فضای مجازی، انحرافات جنسی که دامن کشورهای غربی را گرفته است در کشورهای اسلامی و کشور ما نیز شیوع یافته است. اگرچه به دلایل مختلف این انحرافات گسترش و شیوع همه جانبه ندارد، اما به هر حال برای مقابله با هر مقدار از این انحرافات نیز با تلاش نمود.

متاسفانه انحراف جنسی بیشتر در بین نوجوانان و جوانان مجرد به وجود می آید. رفتارهای نادرست در کودکی و عوامل روحی و روانی در تربیت کودک، می تواند به بروز هر نوع از انحراف جنسی در آینده کودک منتج شود که به عنوان نمونه می توان به انحرافاتی نظیر عورت نمایی، فتیشیسم، تن مالی، کودک آزاری، مازوخیسم، سادیسم جنسی، مبدل پوشی، تماشای جنسی، حیوان خواهی و هرزگی تلفنی (ر.ک: آبانوز. مقاله دلایل انحرافات جنسی و نحوه درمان انحرافات در بین جوانان) اشاره کرد.  در ادامه به بررسی هر کدام از موارد ذکر شده می پردازیم.

۱. اختلال عورت نمایی

این نوع از اختلال به معنای نمایش اندام تناسلی فرد به شکلی غیر منتظره به فردی دیگر است. در حقیقت فرد بیمار، با هدف شوکه کردن، متعجب کردن یا تحت تأثیر قرار دادن طرف مقابل، اقدام به نشان دادن اندام جنسی خود به طرف مقابل می نماید. آبانوز درمقاله خود آورده است: «اختلال عورت نمایی یا نمایشگری به این معناست که فرد اندام تناسلی‌اش را به شکلی غیر منتظره به فردی غریبه نشان می‌دهد. فردی که این مشکل را دارد؛ گاهی «فلشر» نامیده می‌شود و به متعجب کردن، شوکه کردن یا تحت تاثیر قرار دادن قربانی خود احساس نیاز می‌کند. این وضعیت معمولا به عورت نمایی محدود است و اعمال خطرناک دیگری در پی ندارد. با این وجود، «نمایش دادن اندام جنسی خارج از عرف» غیر قانونی است. تماس جنسی واقعی با قربانی در این انحراف جنسی نادر است. با این حال، شخص ممکن است همزمان با نمایش دادن خودش و یا در حالی که در این مورد فانتزی سازی می‌کند، خود ارضایی کند.»

۲. اختلال فتیشیسم

این نوع از اختلال به معنای فرو کردن اجسام غیر زنده داخل باسن فرد بیمار است. نوع دیگری از تعریف این اختلال، میل جنسی به اجسام غیر زنده و زنده را بیان کرده است که به عنوان مثال می توان به تحریک شدن فرد بیمار از نوعی پوشش خاص، مثل لباس زنانه، کفش زنانه و… است. آبانوز درباره این اختلال نوشته است: «افراد فتیش (Fetishism)، به اجسام غیر زنده میل جنسی دارند. فرد مبتلا، با دست زدن یا پوشیدن یک شیء خاص از لحاظ جنسی تحریک می‌شود. برای مثلا، یک جسم مربوط به فتیش می‌تواند یک لباس مانند لباس زیر، کفش زنانه، لباس زیر زنان و …. باشد. این شیء ممکن است برای فرد جای یک رابطه جنسی واقعی را بگیرد و یا در روابط جنسی او با فرد دیگر دخیل باشد. هنگامی که فتیش به تنها برانگیزاننده میل جنسی تبدیل شود، بیمار اغلب از روابط جنسی دیگر اجتناب می‌کند. یک اختلال مرتبط با فتیش، عضوخواهی یا پارتیالیسم (Partialism) است، که شامل برانگیخته شدن فرد توسط یک عضو از بدن، مثل پا، سینه یا باسن است. همچنین مدفوع خواهی و ادرار خواهی نیز نوعی فتیش هستند.»

۳. اختلال تن مالی

اختلال تن مالی یکی دیگر از انحرافات جنسی است. این اختلال در حقیقت تمایل فرد بیمار به مالیدن آلت تناسلی خودش به دیگران را شامل می شود. به این معنا که بیمار سعی می کند آلت تناسلی خودش را به فرد دیگری که غالبا غریبه است بمالد و از این طریق لذت ببرد. آبانوز درباره این اختلال نوشته است: «فردی که به اختلال تن مالی یا فروتوریسم (Frotteurism) مبتلاست، تمایل زیادی به مالیدن آلت تناسلی خودش به فرد دیگری (معمولا فرد غریبه) دارد که آن فرد به این کار رضایت نداشته و یا از آن مطلع نیست. در اغلب موارد تن مالی، یک جنس مذکر ناحیه تناسلی خود را به بدن یک زن می‌مالد و این اتفاق بیشتر در مکان‌های عمومی شلوغ رخ می‌دهد.»

۴. اختلال کودک آزاری

کودک آزاری نوع دیگری از انحرافات جنسی است که در آن فرد بیمار تلاش می کند تا به نحوی از تماس بدن و آلت جنسی خود به کودکان لذت ببرد. این نوع از اختلال معمولا در خیال فرد بیمار شکل می گیرد و در عالم واقع، رفتارهای محدودی نمود می یابد که شامل مالیدن دست و بدن کودک و یا تماس آلت جنسی به شکلی نامحسوس با بدن کودک است. این نوع از انحراف جنسی بر روی روح و روان و آیندۀ کودکی که مورد کودک آزاری قرار می گیرد بسیار موثر است و بژوهش ها نشان می دهد که بسیاری از مجرمان، در کودکی به نحوی مورد کودک آزاری قرار گرفته اند. آبانوز در این مورد نیز نوشته است: «افراد مبتلا به کودک آزاری یا پدوفیلی (pedophilia)، در تخیلاتشان به طور غیرقانونی با یک کودک در ارتباط هستند و گاهی نیز رفتارهایی همسو با این تمایل از خودنشان می‌دهند. کودکانی که قربانی این اختلال می‌شوند معمولا کمتر از ۱۳ سال سن دارند. رفتار‌های پدوفیلی شامل لخت کردن کودک، اجبار کودک به تماشای خودارضایی یا خودارضایی کردن، لمس یا نوازش ناحیه تناسلی کودک، و انجام اجباری اعمال جنسی روی کودک است. برخی مبتلایان به پدوفیلی، به عنوان «پدوفیلی انحصاری» شناخته می‌شوند، به این معنا که آن‌ها تنها به کودکان تمایل جنسی دارند و نه بزرگسالان. بعضی از مبتلایان، فعالیت خود را به عنف محدود می‌کنند، یعنی تنها با فرزندان خود یا خویشان رابطه برقرار می‌کنند و برخی کودکان دیگر را قربانی تمایلات خود می‌کنند. افراد پدوفیلی متجاوز، ممکن است قربانیان خود را در رابطه با افشاگری تهدید کنند.»

۵. اختلال مازوخیسم جنسی

این نوع از انحراف جنسی یکی از پیچیده ترین انحرافات به شمار می رود. در این نوع از انحراف، فرد بیمار علاقه دارد از طرف مقابل خود (شریک جنسی) تحقیر شده و مورد ضرب و شتم قرار گیرد. به بیان دیگر فردی که دچار اختلال مازوخیسم است با تحقیر شدن یا با کتک خورد به هیجان جنسی می رسد. دلیل این بیماری نیز طبعا به روش تربیتی و شرایط کودکی فرد بیمار باز می گردد و از اینرو اهمیت تربیت کودک بیش از پیش روشن می شود. آبانوز در خصوص این نوع از انحراف جنسی نوشته است: «افراد مازوخیست، تمایل دارند که برای رسیدن به لذت و یا هیجان جنسی، تحقیر شوند، مورد ضرب و شتم قرار بگیرند و یا به گونه‌ای مورد آزار و اذیت واقع شوند. این آزار و اذیت‌ها ممکن است تنها محدود به تحقیر کلامی باشد و یا ممکن است شامل کتک خوردن، آسیب دیدن و یا هرگونه سوء رفتار دیگر شود. افراد مازوخیست، ممکن است با بریدن یا سوراخ کردن و یا سوزاندن خودشان، فانتزی‌های خود را به عمل تبدیل کنند؛ یا ممکن است شریکی پیدا کنند که از درد رساندن یا تحقیرکردن دیگران لذت می‌برد. فعالیت‌هایی که با شریک جنسی خود انجام می‌دهند، اغلب شامل اسارت، تنبیه و تجاوز شبیه سازی شده است. فانتزی‌های آزارگری – آزارخواهی یا سادومازوخیستی (Sadomasochistic)، درمیان بزرگسالان موافق آن، غیرمتداول نیست. در بیشتر این موارد، تحقیر و سوء رفتار به صورت فانتزی انجام می‌گیرد. افرادی که به این اعمال مبادرت می‌کنند، می‌دانند که درگیر یک «بازی» هستند و از درد و صدمه واقعی اجتناب می‌شود. یک فعالیت مازوخیستی بالقوه خطرناک و گا‌ها کشنده، اختناق یا آسفیکسی جزئی است. در این فعالیت، فرد از طناب، بند یا کیسه‌های پلاستیکی استفاده می‌کند تا موقعیتی شبیه به خفگی در زمان ارگاسم ایجاد کند. این کار برای افزایش حجم ارگاسم انجام می‌شود، اما گاهی منجر به مرگ و میر تصادفی می‌شود.»

  1. اختلال سادیسم جنسی

سادیسم جنسی نوع دیگری از انحراف جنسی است. در این نوع از انحراف، فرد بیمار علاقه مند است تا از طریق رابطه جنسی طرف مقابلش (شریک جنسی) را مورد آزار و اذیت قرار دهد. در حقیقت بیمار سادیسم جنسی از طریق آسیب زدن به طرف مقابل خود به هیجان جنسی می رسد. این نوع از انحرافات جنسی نیز به نوع تربیت فرد در کودکی و شرایط اجتماعی و محیطی رشد کودک باز می گردد. آبانوز در اینباره نوشته است: «افرد مبتلا به این اختلال، فانتزی‌های پایداری دارند که در آن هیجان جنسی به آسیب رسانی روحی و جسمی بر یک شریک جنسی وابسته است. این اختلال با اقدامات خشونت آمیز ملایم که در رابطه جنسی طبیعی رخ می‌دهد – برای مثال سکس خشن – متفاوت است. در برخی موارد، افراد سادیستی، می‌توانند شرکای جنسی پیدا کنند که تمایل به حضور در چنین رابطه جنسی دارند. در افراطی‌ترین حالت آن، سادیسم جنسی شامل فعالیت‌های غیرقانونی مانند تجاوز، شکنجه و یا حتی قتل می‌شود. در این صورت مرگ قربانی باعث ایجاد هیجان جنسی می‌شود. لازم به ذکر است که اگرچه تجاوز می‌تواند نوعی بروز سادیسم جنسی باشد، اما آسیب رساندن هدف بسیاری از متجاوزان نیست و درد و رنج قربانی معمولا موجب افزایش هیجان جنسی فرد متجاوز نمی‌شود. بلکه تجاوز ترکیبی از رابطه جنسی و قدرت نمایی بر قربانی است. افرادی که به سادیسم جنسی مبتلا هستند باید تحت درمان فوری روان پزشک قرار بگیرند. این افراد ممکن است بابت فعالیت‌های جنسی‌شان زندانی شوند.»

۶. مبدل پوشی

مبدل پوشی نوع دیگری از انحرافات جنسی است و بیما در این نوع از اختلال روانی، با پوشیدن لباس جنس مخالف، سعی می کنم هم جنس خود را جذب نماید و از این طریق به هیجان جنسی برسد. به عنوان مثال پسری که با پوشیدن لباس زنانه پسر دیگری را جذب خود کرده و به رابطه جنسی تشویق و ترغیب نماید دچار بیماری مبدل پوشی است. آبانوز درباره این بیماری می نویسد: «اختلال مبدل پوشی یا ترنسوستیک (transvestic) به عملی اشاره دارد که در آن مردان دگرجنسگرا با پوشیدن لباس زنانه برانگیختگی جنسی خود را افزایش می‌دهند. این برانگیختگی جنسی اغلب شامل حضور یک شریک جنسی واقعی نیست بلکه بیشتر در ذهن فرد و به گونه‌ای است که او همزمان نقش شریک زن را نیز بازی می‌کند. بعضی از مردان، تنها با پوشیدن یک تکه لباس زنانه، مثل لباس زیر، به هدف خود می‌رسند و برخی دیگر کاملا شبیه به یک زن لباس تن می‌کنند و ممکن است مدل مو و یا آرایش مشابه با زنان داشته باشند. مبدل پوشی تنها در صورتی یک اختلال شناخته می‌شود که فرد برای رسیدن به انگیختگی جنسی، نیاز به پوشیدن لباس زنان داشته باشد.»

۷. اختلال تماشاگری جنسی

نوع دیگری از انحرافات جنسی، اختلال و بیماری تماشاگری جنسی است. بیمار در این نوع از انحراف جنسی، رابطه جنسی افراد دیگری را به صورت پنهانی تماشا می کند و از این کار لذت می برد و به هیجان جنسی می رسد. همچنین ممکن است تماشای بدن لخت افراد به صورت پنهانی و…. نیز برای این بیماران رضایت بخش باشد. آبانوز در اینباره نوشته است: «اختلال تماشاگری جنسی یا وایوریسم (Voyeurism) رسیدن به برانگیختگی جنسی با مشاهده یک فرد لخت، یا مشاهده کسی که در حال لباس عوض کردن یا داشتن رابطه جنسی است را شامل می‌شود به طوری که این فرد از مورد مشاهده بودن اطلاع و رضایت ندارد. این رفتار ممکن است با خودارضایی فرد وایور یا تماشاگر کامل شود. او تمایلی به برقراری تماس جنسی با کسی که به تماشایش نشسته است ندارد.»

۸. اختلال حیوان خواهی

این نوع از انحراف جنسی که البته خوشبختانه هنوز در کشور ما نمونه ای از آن گزارش نشده است (رسمی و غیر رسمی) اختلالی با عنوان حیوان خواهی است. متاسفانه ریشه بسیاری از بیماری های بشر، به ارتباط جنسی با حیوانات باز می گردد. در این نوع از انحراف، بیمار تمایل دارد تا با حیوان رابطه جنسی برقرار کند. این انحراف اگر در نوع غیرپیشرفته خود رضایت بیمار از تماشای رابطه جنسی حیوانات را در پی دارد و در نوع پیشرفته اش، بیمار به برقراری رابطه با حیوان تمایل می یابد. آبانوز در اینباره می نویسد: «انحراف جنسی بستیالیتی (Bestiality) و یا زوفیلیا (Zoophilia) یک جذابیت جنسی میان انسان و حیوان است. این دو اصطلاح اغلب به جای یکدیگر به کار می‌روند، در حالی که متخصصان میان آن دو تفاوت قائلند. زوفیلیا به ترجیح دادن حیوانات و جذب شدن به آن‌ها و بستیالیتی به انحرافی که شامل رابطه جنسی با حیوانات است اتلاق می‌شود. هردو این‌ها زمانی که انسان، حیوانی را برای رسیدن به هیجان جنسی به کار گیرد یک اختلال دانسته می‌شوند. به طور دقیقتر، زوفیلیا به عنوان یک وضعیت ذهنی دیده می‌شود که فرد در آن تمایلی دائمی نسبت به حیوانات احساس می‌کند. در حالی که، بستیالیتی، زمانی است که فرد اقدام به برقراری رابطه جنسی می‌کند. افراد مبتلا به زوفیلیا الزاما به بستیالیتی مبتلا نیستند و همچنین برعکس این معادله نیز درست است. تحقیقات نشان می‌دهند که ترجیح دادن حیوانات در میان افراد مبتلا به بستیالیتی رایج نیست و همچنین بسیاری از افراد مبتلا به زوفیلیا هرگز در زندگی خود با یک حیوان رابطه جنسی برقرار نکرده اند.»

۹. هرزه درایی تلفنی

هرزه درایی تلفنی نوع دیگری از انحراف جنسی است. در این نوع از انحراف، بیمار به صورت تصادفی از طریق تلفن یا رایانه با شخص ناشناس دیگری تماس برقرار کرده و سخنان جنسی ناخوشایند مطرح می کند و از بازخورد رفتارش به هیجان جنسی می رسد. آبانوز در اینباره نوشته است: «هرزه درایی تلفنی یا کامپیوتری یا اسکاتوفیلی (scatophilia)، نوعی انحراف جنسی است که در آن فرد با قربانیانی ناشناس تماس‌های تلفنی بامحتوای جنسی و ناخوشایند برقرار می‌کند. این انحراف با سایر انحرافات مانند تماشاگری جنسی یا عورت نمایی در ارتباط است. پروفسور جان مانی، سکسولوژیست، این انحراف را اینگونه توصیف می‌کند: «فرد مبتلا، در تماس تلفنی خود به فرد ناشناس یا آشنا، او را تهدید یا مجبور به گوش کردن کرده و در رابطه با موضوعات جنسی به طور صریح صحبت می‌کند.» مانند بسیاری از انحرافات جنسی دیگر، خود عمل به تنهایی یک انحراف نیست، بلکه زمانی که شامل آزار رسانی به یک قربانی شود اختلال شناخته شده و غیرمجاز است.»

علت یابی انحرافات جنسی

کارشناسان درباره علت به وجود آمدن انحرافات جنسی علل و عوامل مختلفی را ذکر کرده اند که مهمترین آن مشکلات روحی و روانی به وجود آمده در دوران کودکی بیمار است. اگرچه هنوز هم با وجود پژوهش های گسترده ای که صورت گرفته است، نمی توان علل مشخصی برای این نوع از بیماری ها ذکر کرد. هنر زندگی دو عامل مهم این مشکلات را یکی ضربه های عاطفی در کودکی و دیگری سوء استفاده های جنسی در کودکی عنوان می کند. این سایت همچنین شرطی شدن ذهن از لذت های تصادفی را دیگر علت بروز انحرافات جنسی در فرد بیمار می داند. بنابراین به طور کلی می توان چنین نتیجه گرفت که فاصله گرفتن از زندگی سالم و سبک زندگی استاندارد می تواند منجر به بروز انحرافات جنسی در فرد گردد. منظور از سبک زندگی سالم و استاندارد نیز رعایت شئون اخلاقی و تربیتی در همۀ بازه های سنی، بویژه در دوران کودکی و طفولیت است.

بنا به نوشته هنر زندگی می توان علل انحرافات جنسی را به طور خلاصه اینچنین ذکر کرد:

  1. اختلال نمایشگری: والدین سلطه جو. به وجود آمدن احساس عدم اطمینان درفرد.
  2. اختلال یادگار خواهی: وجود اضطراب اختگی در کودکی فرد. (اگرچه این دلیل که توسط فروید مطرح شده است توسط پژوهشگران بسیاری رد شده یا مورد نقد قرار گرفته است.)
  3. اختلال بچه بازی: اعتماد به نفس پایین در فرد. ترس از برقراری رابطه با بزرگسالان در فرد.
  4. اختلال مازوخیسم: رفتار خشن با فرد در کودکی. تماشای رفتارهای خشونت آمیز توسط فرد بیمار در کودکی.
  5. مبدل پوشی: تربیت نادرست فرد در کودکی. رفتارهای تربیتی جنس مخالف با فرد در کودکی. (مثلا والدین به اشتباه لباس های جنس مخالف را در کودکی به فرد بیمار می پوشانند. یا رفتارهای روانی دخترانه با پسر انجام می دهند یا با دختر روابط مردانه یا پسرانه برقرار می کنند.)
  6. تماشاگری جنسی: احساس لذت فرد از تماشای تصادفی صحنه های جنسی و تمایل به تکرار آن.

اگرچه بدیعی است دلایل ذکر شده به هیچ وجه قطعی و همچنین کامل نیست اما به هر حال می تواند جزو شایع ترین دلایل باشد که تمامی آنها به فاصله گرفتن از سبک زندگی صحیح باز می گردد.

پیشگیری از انحرافات جنسی از منظر اسلام

دین مبین اسلام برای پیشگیری از بروز انحرافات جنسی راهکاری جامع ارائه داده است. این راهکار که برگرفته از آیات قرآن کریم، روایات معصومین و سیرۀ رفتاری امامان معصوم است به طور خلاصه (به نقل از حوزه دات نت) به شرح زیر می باشد:

  1. تربیت جنسی صحیح: اتخاذ تدابیر صحیح تربیتی در دوران کودکی.
  2. جدا نمودن بستر زناشویی والدین از کودکان.
  3. دادن پاسخ های صحیح و قانع کننده به سوالات جنسی کودک.
  4. داشتن پوشش مناسب در برابر دیدگان کودکان نابالغ.
  5. قانع نمودن کودکان در خصوص انجام رفتارهای شنیع با ذکر دلایل متقن.
  6. رفتار و تماس بدنی کنترل شده با کودک. (خصوصا از طرف اقوام. به عنوان نمونه بوسیدن کودک در اعیاد نباید از نوع جنسی یا بوسیدن لب باشد)
  7. جلوگیری از ارتباط کودک با دوستان ناباب و قرارگیری در محیط های آلوده.
  8. توجه به بلوغ کودک. (بلوغ هر فرد بسته به عوامل ژنتیکی و شرایط اقلیمی و محیطی متفاوت است.)
  9. توجه به فرامین و آموزه های تربیتی مختص شرایط جدید زندگی. (رسانه ها. فضای مجازی. اینترنت و…)
  10. توصیه به ازدواج و فراهم آوردن شرایط ازدواج به موقع و در سن مناسب برای فرزند.

درمان انحرافات جنسی از منظر اسلام

انحرافات جنسی در دین مبین اسلام راه حل دارد. در حقیقت درمان انحرافات جنسی از منظر اسلام در سه کلمه خلاصه می شود: ۱. تحصیل ۲. تهذیب ۳. ورزش. (از بیانات مقام معظم رهبری) مطالعۀ آموزه های اسلامی نشان می دهد دین مبین اسلام برای مبارزه و مقابله با انحرافات جنسی روش های آگاهی دادن، خداباوری و خدامحوری، ورزش و ازدواج به موقع را ارائه کرده است. آجدانی و سادات طباطبایی دو مولفه «ازدواج» و «تقوا» را موثرترین عامل مقابله و درمان انحرافات جنسی معرفی کرده اند.

اندیشه قم نیز راهکارهایی برای مقابله و درمان انحرافات جنسی ارائه کرده است که خلاصه آن به شرح زیر می باشد:

  1. تقویت باورها و اعتقادات دینی.
  2. شناخت و آگاهی از جایگاه خود. (شناخت نیازها و راهکار صحیح برآورده کردن نیازها)
  3. کنترل محرک های جنسی. (پرهیز از قرار گرفتن در معرض گناه)
  4. تامین نیازهای جنسی. (برآورده کردن نیازهای جنسی از طریق صحیح و به موقع)
  5. پر کردن اوقات فراغت. (توجه خاص به برنامه ریزی و زمان بندی صحیح)
  6. آشنا کردن افراد با پیامدها و عواقب انحرافات جنسی
  7. استمداد از خداوند و اهل بیت (ع) با خصوص نیت.
  8. انجام حرکات ورزشی. (انجام صحیح و به موقع ورزش متناسب با شرایط بدنی)

منابع:

نویسنده: احمد طحانی.

سایر مقالات احمد طحانی در پارسی گو:

جزئیات استعفای فرهاد مجیدی از سرمربیگری تیم ملی امید!
مقصر خبر انگلیس نشسته بر روی اره برگزیت کیست؟
دروغ دستگیری برادرزاده پروانه سلحشوری از کجا آمد؟
میزان دقیق ثروت آیت الله خامنه ای چقدر است؟
از سلفی حقارت تا توئیت تجزیه ایران! + تصاویر
میرطاهر بدل رهبر انقلاب کیست؟
نکاتی مهم برای انتخاب رشته دانش آموزان در مقطع نهم!
نگاهی به زندگی و خدمات مرحوم استاد اصغر گلشن تفتی
خلاقیت در فرهنگ نویسی!
۸ نکته مهم در مورد خرید وسایل دست دوم
بررسی مواضع اخیر پرویز پرستویی درباره صدا و سیما!
پشت پرده ماجرای برخورد پلیس با دختر جوان در پارکی در تهران پارس
چرا جان استون از ایران دیپورت شد؟

منبع: مجله اینترنتی پارسی گو
درج مطالب مجله اینترنتی پارسی گو با ذکر منبع (www.parsigoo.com) بلامانع است.

خروج از نسخه موبایل