مجله اینترنتی پارسی گو: روستای فیلبند مازندران به واسطه طبیعت شگفت انگیز که گاهی اوقات بر فراز ابرها قرار می گیرد، مناظری شگفت انگیز و چشم نواز دارد که هر گردشگری را به سوی خود جذب می کند. تصاویر حیرت انگیز و روح نواز این روستا در فضای مجازی مورد استقبال کاربران قرار گرفته است. در این مطلب به معرفی این روستا و مرور تصاویر چشم نواز آن می پردازیم. بخوانید و ببینید و لذت ببرید:
معرفی روستای فیلبند مازندران
فیلبند روستایی در شهرستان بابل در استان مازندران ایران است. اهالی به این روستا فلبن میگویند که کوتاه شده فیلبند است. بنا به نوشته ویکی پدیا دسترسی به فیلبند از جاده هراز و سنگچال آمل آسانتر میباشد زیرا مسیر بابل آسفالت نبوده و پیچ و شیبهای زیادی دارد و با ماشین غیر آفرود رفتن کمی مشکل میباشد لذا برای رسیدن به این روستا مسیر هراز و سنگچال بسیار آسانتر میباشد.از شهر آمل به سمت جاده هراز حرکت کنید و بعد از دو کیلومتر که از اولین تونل عبور کردید سمت چپ جاده تابلوی روستای چلاو را مشاهده خواهید کرد که با پشت سر گذاشتن این روستا اول به مراتع و بعد از عبور از سربالایی ها به روستای فیلبند خواهید رسید.
جمعیت روستای فیلبند مازندران
این روستا در دهستان خوشرود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸ نفر (۴خانوار) و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، کمتر از ۳ خانوار بودهاست. فیلبند، ییلاق اهالی روستای دیواکاقع در بندپی غربی بابل است که از دیرباز در ماههای گرم سال به آنجا میرفتهاند. مراتع حوالی فیلبند در فصل گرم سال، چراگاه دامهای اهالی دیواملکشاههاست. فیلبند به دلیل سوز و سرما و بارش برف شدید، در طی مدت زمستان از سکنه خالی است.
مسیر راهی روستای فیلبند مازندران
مسیر ماشین رو که به فیلبند ختم میشود، جاده فرعی «منگل- چلاو» در مسیر جاده هراز (یک کیلومتر بعد از اولین تونل بعد از پلیس راه آمل میباشد که تماماً آسفالت بوده و جادههای اصلی داخل محل نیز آسفالت میباشد. یک مسیر دسترسی راه شوسه نیز از ییلاق شیخ موسی بخش بندپی شرقی به فیلبند وجود دارد. راه مال روی «کَرمیناپِی» نیز برای رسیدن به این روستا وجود دارد که از روستای دیوا و حدود ۳۰کیلومتر و جنگلی میباشد.
موقعیت جغرافیایی روستای فیلبند
روستای فیلبند در شمال غربی به روستای سنگچال آمل، از جنوب به ییلاق ونه بن، از جنوب شرقی به روستاهای شیخ موسی و لهه بابل ختم میشود. این روستا به دلیل ارتفاع زیاد آن از سطح دریا زمستانهایی سخت و با بارش برف سنگین همراه است و شاید یکی از دلایل نامگذاری این روستا هم همین باشد. در تابستانها این روستا دارای هوای بسیار مطلوبی است که پذیرای مسافرانی بسیار و همچنین کوهنوردان میباشد.
گویش مردم روستای فیلبند مازندران
گویش محلی فیلبند گویش طبری (بندپی (بابل) است یکی از مشخصههای اصلی ساختآوایی آن نبود صامت /ž/ و وجود مصوّتِ /Ə/ به جای /e/است، که مانند یک واجگونه بعد از همزه و در واژههای عربی به کار میرود. در این گویش، گذشته نقلی و بعید متعدی و لازم با فعل کمکی «دار-/داشت-» ساخته میشود. مثلاً: بخردارمه ba-xƏrd-dār-mƏ (خوردهام)، و بخرداشتمه ba-xƏrd-dāšt-Ə-mƏ (خورده بودم).
گونههای درختی روستای فیلبند
به دلیل سرمای شدید پاییز و زمستان، درختان رشد چندانی در فیلبند ندارند. از درختان تنها گونههای سیاهریشه مانند آلوچه ترش، زرشک کوهی و انگور کوهی (به گویش محلی: گالش انگیر) و نیز درخت ون در آن میرویند. کشت درختانی چون گردو، فندق، سیب و آلبالو ناموفق بودهاست و رشد اندکی دارند.
فیلمی تماشایی از روستای فیلبند مازندران
ویدئوی با کیفیت زیر کاری از مجتبی مهدوی است و طبیعت بکر و مناظر فوق العاده روستای فیلبند مازندران را نشان می دهد که وجود ابرها بر فراز این روستا شگفت انگیز است. ببینید و لذت ببرید:
تهیه و تنظیم: مجله اینترنتی پارسی گو