مجله اینترنتی پارسی گو: در حالیکه وضع اصلاح طلبان مناسب نبود، و ماجرای قتل نجفی به کاهش محبوبیت دولت روحانی اضافه شده بود، دادگاه محمد رضا خاتمی فرصت مناسبی برای فرار از اوضاع بود. قرار بود محمد رضا خاتمی، برادر سید محمد خاتمی، با دست پر در دادگاه حاضر شود. اصلاح طلبان حسابی ذوق زده بودند. روز موعود فرا رسید. اما چه شد؟ محمد رضا خاتمی کدام سند از تقلب ۸ میلیونی را در دادگاه ارائه کرد؟ مدارک محمد رضا خاتمی چه بود؟ در این مطلب به این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر درباره مواضع اصلاح طلبان و انتخابات پر حاشیه سال ۱۳۸۸ و فتنه آن سال پاسخ داده می شود.
دستان پُرِ محمد رضا خاتمی از اسناد خیالی در دادگاه واقعی!
اصلاحطلبان؛ «انتخابات خوب و بد ـ دادگاه خوب و بد»: اظهارات محمدرضا خاتمی نشان میدهد، برخلاف هیاهوی اصلاحطلبان مبنی بر وجود حرفهای ناگفته و اسناد متقن درباره تقلّب در انتخابات ۸۸، اصلاً نباید منتظر سخن جدیدی از سوی مدعیان تقلب بود.
اوضاع اصلاً بر وفق مراد اصلاحطلبان نبود. همه چیز علیه آنان پیش میرفت. کاهش محبوبیت دولت متحدشان به زیر ۱۰ درصد و صفر شدن سرمایه اجتماعیشان کم بود، که شوک وقوع یک قتل بهدست یکی از چهرههای شاخصشان به آن اضافه شد!
اهرمی نیاز بود تا به وسیله آن از مخمصههای ایجاد شده رهایی یابند و نفسی تازه کنند. باید بهانهای جور میشد تا با سوار شدن بر موج آن، چند صباحی هم که شده بود، ورق را برگرداند و از زیر فشار افکار عمومی خارج شوند.
بهانه اصلاحطلبان خیلی زود جور شد؛ دادگاه محمّدرضا خاتمی درباره ادعای جابهجایی هشت میلیون رأی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به جریان افتاده بود و بهانه خوبی بود تا با سوار شدن بر موج اسناد و مدارک خیالی، قدری به عرض اندام بپردازند. آنها در فاز نخست، اشتیاق خود برای برگزاری دادگاه را جار زدند تا اینگونه وانمود کنند که حرفهای زیادی برای گفتن دارند!
تصمیم قاضی پرونده مبنی بر موکول شدن پخش محتوای دادگاه به پایان جریان بررسی، باعث شد تا اصلاحطلبان فاز دوم عملیات تطهیر فتنهگران ۸۸ و نشستن در جایگاه مدعی را کلید بزنند و این فرصت را به آنها داد تا دستهای خالی خود را پُر، نشان دهند!
بیشک، پخش محتوای دادگاه پس از هر جلسه، خالی بودن دست مدعیان تقلب را بیش از پیش عیان میکرد؛ امّا حال که تصمیم، چیز دیگری است، حامیان فتنه، فرصت خوبی برای دمیدن در اسناد خیالی خود یافتهاند و کلیدواژه «دادگاه علنی» تبدیل به یک اسم رمز برای آنها شده است.
توهم وجود اسناد تقلب هشت میلیونی آنقدر بالا گرفت که برخیها پای ماشین حساب را هم به ماجرا باز کردند!
امّا پس از برگزاری دومین جلسه دادگاه، محمّدرضا خاتمی اظهاراتی را مطرح کرده است که ردِّ توهم بودن تقلب هشت میلیونی را میتوان در آن دید.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه عدد و رقم مورد ادعای وی از کجا آمده، گفته است: «در بخش اول دفاعیات گفتم که من نه عِدّه و عُدّه دارم، نه به پشت پرده دسترسی دارم و نه غیبگو و رمّال دارم . . . وقتی این پرونده تشکیل شد از اقصی نقاط کشور، علاقهمندان و دوستداران و کسانی که دنبال این کار بودند، شواهد و مدارک زیادی را فرستادند و وقتی توجه کردم دیدم همه آنها، اسناد و مدارکی است که در رسانهها منتشر شده است؛ مثلاً فرض کنید گزارش تفصیلی شورای نگهبان یا اظهارات یا بیانیههای وزارت کشور، یعنی وقتی بعداً مدارک را منتشر بکنیم، برایتان قابل دسترسی است.»
نتیجه واضحی که سخنان خاتمی به ما میدهد این است که وی ادعایی را مطرح کرده که خود، سندی برای اثبات آن در اختیار نداشته است(!) و تازه پس از تشکیل پرونده، برخیها از شهرهای مختلف برای او سند فرستادهاند؛ آنهم چه اسنادی؟ اسنادی که برگرفته از گزارشهای شورای نگهبان و وزارت کشور است و به قول خاتمی، اصحاب رسانه به آن دسترسی دارند!
اینجا باید از محمّدرضا خاتمی پرسید، آیا این همان اسنادی نیست که طی سالهای پس از فتنه از سوی همطیفان وی بارها در رسانهها مطرح شده است و بطلان آنها بارها آشکار شده است؟ مثلاً چگونه میتوان از بیانیههای شورای نگهبان و وزارت کشور، اسناد هشت میلیونی تقلب را درآورد؟ آیا این بیشتر به طنز شبیه نیست؟
قسمت دیگری از اظهارات خاتمی پس از برگزاری دادگاه دوم، قابل تأمل است: «فکر میکنم این دادگاه میتواند ختم دعواهای سال ۸۸ باشد به شرط اینکه انصاف وجود داشته باشد و همچنان در، بر پاشنه لجاجت و لجبازی نچرخد که چون ما گفتیم پس همین است و غیر از این نیست. در برابر اسناد و مدارک کافی که وجود دارد انصاف و عدالت وجود داشته باشد».
مشروط کردن مؤثر بودن دادگاه به وجود انصاف و کنار گذاشتن لجبازی(!) این سؤال را بهوجود میآورد که آیا خاتمی و دوستانش، نتیجه دادگاه را خواهند پذیرفت؟ یا دادگاهِ خوب، دادگاهی است که حکم به وجود تقلب هشت میلیونی بدهد؟ همانطور که انتخابات سالم، از دید آنها انتخاباتی است که اصلاحطلبان در آن پیروز شوند!
خاتمی در ادامه میگوید: «عدد برای من مهم نیست، من عددم را ثابت میکنم، اما مهم این است که ببنیم در انتخابات چقدر جفا شده است هم به مردم هم به جمهوری اسلامی هم به همه.»
اظهارات خاتمی نشان میدهد، برخلاف هیاهوی اصلاحطلبان مبنی بر وجود حرفهای ناگفته و اسناد متقن درباره تقلب در انتخابات ۸۸، محتوای دادگاه را میتوان از الان حدس زد و اصلاً نباید منتظر بود تا حرف جدیدی از سوی مدعیان تقلب، رو شود؛ چرا که همانطور که در اظهارات خاتمی آمده است، اسناد وی مبتنی بر اظهاراتی است که از دیگران نقل شده است! به همین دلیل، وی خواهان حضور چهرههایی چون آیتالله جنتی، کدخدایی، محسن رضایی، قالیباف و… در دادگاه شده است.
با این حال، یادآوری چند نکته به محمّدرضا خاتمی خالی از لطف نیست:
۱- محمّدرضا خاتمی اسناد تقلب هشت میلیونی را نزد برادر خود و رئیس دولت اصلاحات جستوجو کند که در جلسهای گفته بود: «من نمیگویم در انتخابات تقلب شده است»
۲- اسناد تقلب هشت میلیونی را در دادگاه متهمان ۸۸ بیابد که همقطاران وی نظیر محمّدعلی ابطحی و محمّد عطریانفر، به خیانت امثال خاتمی و موسوی اشاره کردند و «تقلب» را اسم رمز فتنه نامیدند.
۳- یکی دیگر از منابعی که آقای خاتمی میتواند اسناد خود را آنجا بیابد، اظهارات تئوریسین و مغز متفکر جریان اصلاحات است.
۴- جلسه رأی اعتماد به وزرای دولت تدبیر و امید نیز منبع خوبی میتواند برای اثبات تقلب هشت میلیونی در انتخابات ۸۸ باشد. جایی که ژنرالهایی چون بیژن زنگنه، عباس آخوندی، علی ربیعی و محمّدعلی نجفی که همگی از چهرههای شاخص جریان اصلاحات و اعضای فعال ستاد موسوی بودند، به صراحت بر سلامت انتخابات ۸۸ صحه گذاشتند و از مدعیان تقلب اعلام برائت کردند.
وقتی ده سال ادعا را محمدرضا خاتمی به باد داد
خدا را شکر بالاخره بعد از حدود ده سال در این مملکت برای موضوع فتنه ۸۸ دادگاهی برگزار شد تا عیار مدعیان این سالها معلوم شود. عیار آنهایی که مدام حرف از تقلب میزدند اما…
خدا را شکر بالاخره بعد از حدود ده سال در این مملکت برای موضوع فتنه ۸۸ دادگاهی برگزار شد تا عیار مدعیان این سالها معلوم شود. عیار آنهایی که مدام حرف از تقلب میزدند اما پشت دیوار مظلومیت کاذبی که بابت حصر برای خودشان درست کرده بودند، پنهان شده بودند. کسانی که مدام حرف از داشتن اسناد مختلف برای اثبات تقلب در انتخابات سال ۸۸ میزدند اما به بهانه برگزار نشدن هیچ دادگاهی، بر حق بودن کاذب شان را به رخ میکشیدند. ولی حالا پردهها بر افتاده است…
شنبه گذشته سومین دادگاه محمدرضا خاتمی بود. دادگاهی بابت ادعای قدیمی تقلب. کلی هم جار و جنجال بپا کرده بود که اسناد و مدارک دارم و ثابت میکنم که نظام، این همه سال برحق بودنمان را تنها بخاطر برگزار نکردن دادگاه، نابود کرده است و چه و چه و چه. اما وقتی ایشان راه به دادگاه یافت، وقع ماوقع.
همه اسناد و مدارک آقای مدعی، چندتا گزارش به قول خودش مردمی بود که تحویل دادگاه داد. گزارشاتی که بارها در آن ایام به نام گزارش مردمی تحویل شورای نگهبان شد اما دریغ از یک سند معتبر و افسوس بابت این همه ادعایی که حتی یک ادله محکمه پسند هم در کنارش وجود نداشت. اما جالبی ادعاهای آقای مدعی به همینها ختم نمیشود. محمدرضا خاتمی که با ماشین حساب آمده بود، مبنایش چیز جالبی بود که با شنیدنش آدم هم خنده اش میگیرد هم گریهاش.
محمدرضا خاتمی در دادگاه گفته برآورد هشت میلیون تقلبی که مدعی آن شده را از مجموعه صحبتهای محسن رضایی و قالیباف و لاریجانی و چند نفر دیگر که همه از چهرههای اساسی جمهوری اسلامی هستند برداشت کرده است. وجه خنده دارش این است که سندیت ده سال طلب کاری و ادعای مدعیان تقلب، چند تا حرف مبهم و دو پهلو بوده. و حالا چطور محمدرضا خاتمی، روی این حرفها، ماشین حساب باز کرده جای سوال دارد.
اما وجه گریه دارش هم این است که چرا باید برخی از مسئولان رده اول کشوری، صحبتهایی بزنند که اینگونه مورد طمع دشمنان جمهوری اسلامی قرار گیرد. آن بصیرتی که رهبر انقلاب بارها به آن تاکید کردند همین بود. مواردی که میبینیم این روزها چگونه برای نظام هزینه تراشی میکند.
اما گذشته از این موارد، جا دارد یادی هم کنیم از گذشته که حدود ده سال پیش اعلام کردیم جا دارد که میرحسین و کروبی دادگاهی شوند همین دادگاهی که آقا محمد رضا بابتش این همه بس کن بشکن راه انداخته آقایی از نزدیکان میرحسین موسوی که صاحب رسانه بودند به نام عمار ک… زنگ زدن داد و فغان که دیگه چرا دست از سر اینها برنمیداری اینها فلان هستند و بمان حال به آن دوستمان میگوییم بزرگتان داره بابت حرفی که ما ده سال پیش زدیم بشکن بشکن میزند وای به دیگه برداشت ها تون از تصمیم های نظام واقعا براتون متاسفم خوب است که پدر این بنده خدا هشت سال استاندار دولت اصلاحات بودند و دردولت جناب روحانی هم صاحب منصب ولی سطح درکشان از یک گنجشک هم کمتر است وای وای وای از این همه ادعا که بعضی هم فریفته این افراد هم میشوند.
اما حالا که اتقان صحبت ما ثابت شد، خودشان شدهاند منادی این مطالبه. علی ایحال، دخترک برای آوردن توپ بچههای کوچه بالاخره بالای درخت رفت، اما…
گردآوری و تنظیم: پارسی گو.
منابع: ۱. فارس ۲. بولتن نیوز. دادگاه محمد رضا خاتمی