جزئیات قرارداد سرمربی جدید تیم ملی: از هزینه خانه و خودرو تا بلیط هواپیما و پاداش جام جهانی

جزئیات قرارداد مارک ویلموتس سرمربی جدید تیم ملی ایران!

فدراسیون فوتبال در جزئیات قرارداد مارک ویلموتس باید خانه با امکانات کامل، خودرو، اینترنت پرسرعت، تلفن‌همراه، بلیت رفت و برگشت هواپیما برای مأموریت‌های ویلموتس در نظر بگیرد.

جزئیات قرارداد مارک ویلموتس

مجله اینترنتی پارسی گو: مارک ویلموتس سرمربی جدید تیم ملی پس از اینکه قرارداد خود را با فدراسیون فوتبال ایران برای هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان ثبت کرد وارد تهران شد. در این مطلب به جزئیات قرارداد مارک ویلموتس می پردازیم. ویلموتس که قرارداد سه‌ساله‌اش را در اقامتگاه سفارت ایران در بلژیک امضا کرده است از امروز رسماً هدایت تیم ملی فوتبال ایران را بر عهده خواهد گرفت.

سرمربی جدید تیم ملی فوتبال ایران بادو دستیارش وارد تهران شد

فدراسیون فوتبال اعلام کرد که مارک ویلموتس ساعت ۳:۴۸ دقیقه بامداد روز سه‌شنبه ۷ خرداد به همراه دو دستیارش برای آغاز فعالیت در تیم ملی ایران و آماده سازی ملی پوشان برای دو دیدار دوستانه مقابل سوریه و کره جنوبی، وارد تهران شد.

ویلموتس که قرارداد سه‌ساله‌اش را در اقامتگاه سفارت ایران در بلژیک امضا کرده است از امروز رسماً هدایت تیم ملی فوتبال ایران را بر عهده خواهد گرفت.

بر اساس اعلام فدراسیون فوتبال به زودی لیست بازیکنان تیم ملی اعلام خواهد شد.

تیم ملی ایران در ۱۶ خرداد در تهران با سوریه و ۲۱ خرداد با کره جنوبی در سئول دیدار دوستانه خواهد شد.

مارک ویلموتس و تاج

جزئیات قرارداد سرمربی جدید تیم ملی: از هزینه خانه و خودرو تا بلیط هواپیما و پاداش جام جهانی

فدراسیون فوتبال باید خانه با امکانات کامل، خودرو، اینترنت پرسرعت، تلفن‌همراه، بلیت رفت و برگشت هواپیما درجهبیزینس برای مرخصی و مأموریت‌های ویلموتس در نظر بگیرد.

سرمربی جدید تیم‌ ملی پروازی نیست، مرخصی‌هایش مشخص است و مالیات نمی‌دهد؛ فدراسیون هم باید امکانات رفاهی مثل خانه، خودرو، موبایل، اینترنت، بلیت هواپیما و… در اختیارش بگذارد.

«دیگر کم‌کم باید باور کنیم که تیم‌ملی‌مان شکل و شمایل فوتبال بلژیک را به خود بگیرد؛ وقتی سراغ مارک ویلموتسرفته‌ایم، انتظاری جز این هم نباید داشته باشیم. از آنجایی که ما ایرانی‌ها معمولاً بدون حاشیه نمی‌توانیم کاری انجام بدهیم، حضور ویلموتس هم حواشی زیادی داشته است. بررسی برخی نکات درباره سرمربی سابق تیم ملی بلژیک می‌تواند قابل توجه باشد.

ویلموتس پروازی نیست

قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال هنوز به صورت رسمی به امضا نرسیده است اما مهدی تاج و مدیران فدراسیون او را به صورت رسمی سرمربی تیم ملی معرفی کرده‌اند. منتهی تا وقتی که قرارداد به صورت رسمی منعقد نشود، نمی‌توان ویلموتس را سرمربی تیم ملی قلمداد کرد. پیش از این، در رسانه‌ها خبری منتشر شده بود مبنی بر این که در جریان مذاکرات طرفین به خاطر پروازی بودن به اختلاف خورده‌اند، چون ویلموتس انتظار داشته فقط برای تمرینات، اردوها و مسابقات تیم ملی در تهران حضور داشته باشد. با این حال رئیس فدراسیون فوتبال این خبر را رسماً تکذیب و تأکید کرد که ویلموتس در ایران حضوری دائمی خواهد داشت.

پول ویلموتس را چه کسی می‌دهد؟

تنها دلیل عدم انعقاد قرارداد مباحث مالی بوده است که مهدی تاج درباره آن گفت: «هنوز بحث‌هایی مثل حوزه مالی مانده است و چیزی نیست که در اختیار فدراسیون فوتبال باشد که در یک جلسه رئیس فدراسیون یا هیأت‌رئیسه تصمیم بگیرند این کار را انجام دهند یا خیر.» نکته قابل تأمل اینجاست که مدیران فوتبال از چه طریقی می‌خواهند دستمزد ویلموتس و دستیارانش را در این شرایط سخت اقتصادی پرداخت کنند.

تاج بر چه اساس و منطقی اعلام کرده مباحث مالی دست آنها نیست؟ آیا باز هم قرار است فدراسیون به وزارت ورزش و دولت برای پرداخت پاداش و حقوق مربیان خارجی تیم ملی فشار بیاورد؟ جالب اینجاست که سفارت ایران در بروکسل بلژیک موضوع پرداخت پول ویلموتس را تکذیب کرده است. پیش از این هم شنیده شده بود پول قرارداد ویلموتس از محل درآمدهای ایران در فیفا به او پرداخت خواهد شد، منتهی هیچ شفاف‌سازی درباره این مسأله انجام نشده است و مهدی تاج باید به جامعه فوتبال توضیح بدهد که چرا چنین حرفی زده و منظورش از باقی ماندن بحث‌های مالی چیست؟

مرخصی بی‌مرخصی

جزئیات قرارداد مارک ویلموتس نشان می دهد مرخصی و مأموریت‌های مارک ویلموتس مثل کارلوس کی‌روش نیست که اکثر روزهای سال را در خارج از ایران سپری کند. این مربی با هماهنگی شخص رئیس فدراسیون به مرخصی مشخص در طول سال خواهد رفت که گفته می‌شود به ٨ هفته می‌رسد. مأموریت‌های او برای سفرهای خارجی و شرکت در اجلاس و مراسم‌های مختلف و بررسی عملکرد لژیونرها با هماهنگی فدراسیون انجام می‌شود.

فقط ٣ دستیار خارجی

ویلموتس طبق قرارداد تنها می‌تواند از سه دستیار خارجی در کادر فنی تیم ملی استفاده کند و فدراسیون به‌خاطر تجربه همکاری با کی‌روش در این زمینه سختگیری زیادی داشته است. مانو فررا اسپانیایی، تیری وریانس و هرمان دی‌لانتشیر بلژیکی دستیاران خارجی ویلموتس هستند. بقیه اعضای کادر ایرانی خواهند بود و توسط فدراسیون بهویلموتس معرفی خواهند شد و تا دوشنبه اسامی کامل اعضای کادر فنی تیم ملی اعلام خواهد شد. گفته می‌شودمارکار آقاجانیان یکی از همین نفرات است و طبق اعلام تاج تعداد دستیاران ایرانی افزایش پیدا کرده است. تاج درباره بحث دستیاران سرمربی گفته: «در اواخر سرمربیگری کی‌روش در تیم‌ملی، ۱۰ یا ۱۱ دستیار خارجی در تیم ملی بود که در قرارداد با این مربی بلژیکی، تعداد دستیاران به ۲ یا ۳ دستیار کاهش یافته است و مربیان ایرانی اضافه شده‌اند.»

جلوگیری از تکرار فاجعه

طبق توافق انجام‌شده و برنامه‌ای که فدراسیون از مدت‌ها قبل داشت، تمام سرمربیان تیم‌های ملی باید زیر نظرویلموتس کار خود را انجام بدهند و این مربی باید نظارت دقیق روی مسابقات و برنامه‌های تمرینی آکادمی ملی فوتبال داشته باشد. البته این بند در قرارداد کی‌روش هم وجود داشت اما زور فدراسیونی‌ها به کی‌روش برای اجرای این بند قرارداد نمی‌رسید. برای جلوگیری از تکرار فاجعه اختلاف بین سرمربیان تیم ملی بزرگسالان و امید هم فدراسیون به ویلموتس تأکید کرده بدون هیاهو و با در نظر گرفتن اولویت‌ها بازیکنان زیر ٢٣‌سال در اردوی تیم‌ملی بزرگسالان یا امید در صورت همزمان‌بودن شرکت خواهند کرد. جزئیات قرارداد مارک ویلموتس نشان می دهد این قرارداد برای جلوگیری از تکرار فاجعه کی روش نوشته شده است.

مالیاتش را فدراسیون می‌دهد

هرچند مدیران فدراسیون فوتبال درباره جزئیات توافق و مذاکرات مالی با مارک ویلموتس هیچ شفاف‌سازی انجام نداده‌اند اما رسانه‌های بلژیکی خبر از توافق ١, ٣ میلیون یورویی داده‌اند. مهم‌ترین مسأله هم این است که پرداخت مالیات قرارداد سرمربی جدید تیم ملی هم درست مثل کی‌روش بر عهده فدراسیون فوتبال است و اسناد و مدارک آن برای ارائه به اداره مالیات بلژیک باید در اختیار ویلموتس قرار بگیرد. البته طرفین توافق کرده‌اند که به خاطر همین موضوع بحث مالیاتی رقم دقیق قرارداد بین آنها محرمانه بماند.

اختصاص خانه، خودرو، اینترنت، موبایل و بلیت هواپیما

فدراسیون فوتبال باید خانه با امکانات کامل، خودرو، اینترنت پرسرعت، تلفن‌همراه، بلیت رفت و برگشت هواپیما درجهبیزینس برای مرخصی و مأموریت‌های ویلموتس در نظر بگیرد. اگر برای شرکت در اجلاس‌های جهانی، مراسم‌هایی که توسط فیفا کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار می‌شود یا حتی ملاقات با لژیونرها ویلموتس بخواهد به خارج از ایران سفر کند، هزینه ایاب و ذهاب و خوراک و اقامت ویلموتس در آن کشورها بر عهده فدراسیون فوتبال خواهد بود. درباره سایر آپشن‌های رفاهی و خدماتی این قرارداد هنوز خبری به بیرون درز پیدا نکرده است.

تابعیت از قرارداد اسپانسرینگ

ویلموتس باید تابع قراردادهای اسپانسرینگ فدراسیون فوتبال باشد و مثل کی‌روش نمی‌تواند از قراردادها برای خودش سهم بخواهد. به این ترتیب سرمربی تیم ملی دیگر از اسپانسر لباس نمی‌تواند درخواست دریافت پول داشته باشد و ویلموتس باید با اسپانسر فدراسیون و سایر تیم‌های ملی هم همکاری داشته باشد و تمام مصاحبه‌هایش با هماهنگی فدراسیون انجام شود.

ماجرای پاداش صعود به جام جهانی

گفته می‌شود طرفین برای پرداخت ١٠‌درصد از پاداش‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا به‌ویژه برای صعود به جام جهانی به ویلموتس و دستیاران خارجی‌اش توافق کرده‌اند اما هنوز مدیران دقیق پاداش‌های نقدی مربی بلژیکی برای پیروزی در مسابقات دوستانه و رسمی مشخص نشده است. طبیعتاً غیبت غیر موجه در تمرینات و مسابقات تیم ملی و هرگونه رفتار خارج از قرارداد از سوی ویلموتس شامل جریمه نقدی می‌شود. همچنین شنیده شده در صورتی که تیم‌ملی نتواند به جام جهانی ٢٠٢٢ قطر صعود کند، قرارداد ویلموتس فسخ خواهد شد.»

مارک ویلموتس سرمربی تیم ملی 2

نگاهی به زندگی و کارنامه فوتبالی مارک ویلموتس

مارک روبر ویلموتس (انگلیسی: Marc Robert Wilmots، زادهٔ ۲۲ فوریهٔ ۱۹۶۹) بازیکن سابق و مربی فوتبال اهل بلژیک است. وی از ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ هدایت تیم ملی فوتبال ایران را برعهده گرفت.

زندگی شخصی مارک ویلموتس

او در سال ۱۹۹۶ با «کاترین لامبیتس»، دختر رئیس باشگاه فوتبال سنت ترویدنس، ازدواج کرد و صاحب سه فرزند به نام‌های «مارپن»، «رینو» و «آتنا لنا» شد. او به سه زبان فرانسوی، آلمانی و هلندی مسلط است.

دوران بازی مارک ویلموتس

ویلموتس اولین بازی ملی‌اش را برای تیم ملی فوتبال بلژیک در تاریخ ۲۶ مه ۱۹۹۰ میلادی مقابل تیم ملی فوتبال رومانی انجام داد. او در ۷۰ بازی ملی حضور داشت و جمعاً ۴۹۴۷ دقیقه برای تیم ملی فوتبال بلژیک به میدان رفت. مارک ویلموتس آخرین بازی ملی خود را در تاریخ ۱۷ ژوئن ۲۰۰۲ میلادی در برابر تیم ملی فوتبال برزیل انجام داد. وی در بازی‌های ملی‌اش ۲۹ گل به ثمر رساند.

دوران مربیگری مارک ویلموتس

ویلموتس برای اولین بار در سمت مربیگری به صورت موقت (تنها ۸ بازی) در باشگاه شالکه ۰۴ منتصب شد؛ اما اولین دورهٔ سرمربیگری رسمی او در فصل ۲۰۰۵–۲۰۰۴ با باشگاه فوتبال سنت ترویدنس رقم خورد.

تیم ملی فوتبال بلژیک

در فصل بعد، مارک ویلموتس به عنوان دستیار سرمربی روی نیمکت تیم ملی فوتبال بلژیک نشست و تا سال ۲۰۱۲ به همین عنوان خود مشغول بود که سرانجام در سال ۲۰۱۲ جایگزین ژرژ لیکنز شد و رسماً به عنوان سرمربی تیم ملی بلژیک انتخاب شد.

او با تیم ملی بلژیک در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ توانست با سه پیروزی در مرحله گروهی مقابل تیم‌های الجزایر، کره جنوبی و روسیه به عنوان صدرنشین با اقتدار صعود کند و در مرحله یک‌هشتم نهایی با گل‌های کوین دی بروینه و روملو لوکاکو توانست ایالات متحده آمریکا را حذف کند اما در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب تیم ملی آرژانتین شد.

جام ملت‌های اروپا ۲۰۱۶ پایان کار ویلموتس بود؛ در این جام بلژیک در مرحله گروهی به عنوان تیم دوم صعود کرد و در مرحله یک‌هشتم نهایی با ۴ گل تیم ملی مجارستان را کنار زد اما در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب تیم ملی ولز شد و همین کافی بود تا ویلموتس از تیم ملی کشورش اخراج شود.

تیم ملی فوتبال ساحل عاج

او در سال ۲۰۱۷ به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ساحل عاج انتخاب شد اما از صعود به جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ بازماند و از این تیم در همان سال جدا شد.
تیم ملی فوتبال ایران

پس از حدود دو سال دوری از میادین حرفه ای فوتبال در سمت مربیگری سرانجام در مه ۲۰۱۹ وی رسماً به عنوان سرمربی جدید تیم ملی ایران منصوب شد و جایگزین کارلوس کی‌روش شد.

در ابتدای دوران بازی اش به او لقب «گاومیش دانگلبرگ» را دادند؛ و پس از پیوستنش به شالکه او را با «ویلی» خطاب می‌دادند. همچنین در ایران،از او به عنوان “سناتور” یاد کردند.

مارک ویلموتس

افتخارات مارک ویلموتس

بازیکن

مشلان

لیگ برتر فوتبال بلژیک: ۸۹–۱۹۸۸
سوپرجام اروپا: ۱۹۸۸

استاندارد لیژ

جام حذفی فوتبال بلژیک: ۹۳–۱۹۹۲

شالکه ۰۴

جام حذفی فوتبال آلمان: ۰۲–۲۰۰۱
لیگ اروپا: ۹۷–۱۹۹۶

انفرادی

بازیکن فوتبال جوان سال بلژیک: ۹۰–۱۹۸۹
بهترین‌های جام جهانی فوتبال: ۲۰۰۲ (ذخیره)

مربی

انفرادی

مربی فوتبال سال بلژیک: ۲۰۱۳،
جوایز گلوب ساکر بهترین مربی سال: ۲۰۱۵

گردآوری و تنظیم: پارسی گو
منابع: ۱. عصر ایران ۲. ویکی پدیا

به اشتراک بذار:
بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *